Iklan

Monday, January 16, 2012

5 Cara Untuk Gembira

Cari Maksud apa itu GembiraCuba cari definisi gembira, apa itu gembira dimana mana translator, kamus atau tanya siapa siapa dan cuba fahamkan apa sebenarnya gembira.

Hargai Sekarang


hargai apa yang anda ada. Hargai perasaan anda sekarang, apa yang anda rasa, yang anda dengar sekarang. Cuba berhenti seketika  fikirkan masa depan dan masa lepas. Nikmati masa sekarang.

Improvekan Diri 

Majukan diri anda. Apa yang anda sekarang.  Upgradekan kepada lebih baik. macam mana kita semalam, jadikan diri kita hari ini lebih baik dari semalam.

Bertanggungjawab.
Bertanggungjawab dengan apa yang anda lakukan tak kira sama ada salah atau betul. Bertanggungjawab dengan setiap benda yang ada lakukan. Dan selesaikan setiap satu. anda akan berasa lebih selesa dan tenang.Jangan Jadi Orang yang Gembira, Cuma Jadi andaJika kita terlalu aysik mencuba orang yang gembira kita akan berasa lebih tertekan kerana secara tidak sedar kita berharap jadi orang yang "gembira". Tak perlu jadi orang yang "gembira". Cuma jadi diri anda yang sekarang ini. hargai diri anda sebaiknya, dan anda akan gembira.. Insya Allah.